Kitap Tanıtımı: SİNAN ATEŞ – HEDEF TURAN (TÜRK MİLLİYETÇİLİĞİ ÜZERİNE ZOR ZAMAN YAZILARI)


Tarih içerisinde Pantürkizm de denilen Turancılığın ne olduğu ve kapsamı hakkında Türkiye kamuoyu kasıtlı olarak yanlış bilgilendirilmekte. Bu yanlış bilgilendirme sonucu kendi milletinin güçlenmesine, yücelmesine karşı olan bir insan tipi ortaya çıkmış durumda ki bunu anlamak mümkün değil. Bir milletin evladı nasıl olur da kendi milletinden olana karşı dostluk beslemekle suçlanır? Bunda nasıl bir tehlike görür? Bir ailede kardeşin kardeşi sevmesi kadar doğal ne olabilir? Garip olan kardeşlerin düşmanlık gütmesidir.

Sinan Ateş bu kitaptaki yazılarıyla yıllar boyunca edebiyata, fikre, siyasete, tarihe, şehirlere, özetle hemen her şeye bakıyor. Fakat çok özel bir bakışla... Mustafa Kemal’in üslubu ile “en evvel ve her şeyden evvel”, Türk milliyetçiliğinin gözüyle, Türk milliyetçiliğinin gönlüyle ve Türk milliyetçiliğinin zihniyle bakıyor.

Prof. Dr. İskender ÖKSÜZ

Yukarıdaki satırlar “düşünen, konuşan, fikir üreten ve uygulayan Türk gençliği” sloganıyla yayın hayatına başlayan sonkale.org isimli internet sitesinin ve “Dönence” isimli kültür, sanat, dil ve edebiyat dergisinin de kurucularından biri olan Sinan Ateş’in “Hedef Turan (Türk Milliyetçiliği Üzerine Zor Zaman Yazıları) isimli kitabının arka kapağında yer alıyor.

Birinci baskısı Ocak 2012’de yapılmış olan kitap Kripto Yayınevi tarafından yayımlanmıştır. Kitabın takdim kısmını arka kapağında olduğu gibi Prof. Dr. İskender Öksüz yani nam-ı diğer Ayhan Tuğcugil kaleme almıştır. Üç bölümden oluşan kitapta, birinci bölüm “Siyaset ve Türk Milliyetçiliği”, ikinci bölüm “Topluma Dair” ve üçüncü bölüm ise “Kültür Sanat Üzerine” başlıklarını taşımaktadır.

Samimi, içten ve sizi saran cümlelerin yer aldığı kitap, güzel öğütler veriyor. Kuvvetli zamanında sahiplenilen, kuvvetsiz anında ise dışlanan Türklüğe, Türk Milliyetçilerinin nasıl sahip çıktığının anlatıldığı kitapta Turan Ülküsüne giden yolda gençlerin enerjisine duyulan ihtiyaçtan da söz ediliyor. Bu nedenle kitapta yer alan yazılarda belli bir hedef kitle seçilmiş ve bu hedef kitleye en iyi anlatım şekli ile yaklaşılmaya çalışılmıştır. Gençliğin “bermuda gelecek üçgeni” içerisinde yitip gitmesini istemeyen yazar, Türk kültüründen ayrılmadan, geçmişine bağlı kalarak kaleme aldığı yazıları ülkünün en çetin mücadelecilerine sunmuştur.


Severek ve ilgiyle okuyacağınızı düşünüyoruz. İyi okumalar dileriz.

Yorumlar