Kitap Tanıtımı: OĞUZHAN SAYGILI - KİTAPLARLA SÖYLEŞİ – 1



TÜRKAV Gaziantep Şubesi'nin “Kitap Hediye Ediyoruz Kampanya”sını duydunuz mu bilmiyorum. Eğer duymayanlar varsa Gaziantep TÜRKAV Vakfı sosyal medya üzerinden her hafta belli şartları yerine getirme vaadinde bulunan takipçilerine birbirinden farklı kitaplar hediye ediyor. Tek derdi kitap okumak ve kitap okutmak olan bu güzel insanlar ayrıca “Okuduğumuz Kitapları Anlatıyoruz" etkinliğini de hayata geçirmişler. Bu etkinliğin fikir babalarından biri olan Oğuzhan Saygılı hocamızın yeni çıkan kitabıyla Milli Kitap olarak bu hediye kitap kampanyasıyla tanışmış olduk.

İlgi Kültür Sanat Yayıncılık tarafından yayımlanan kitap en büyük silahın fikir olduğu ve fikirlere ev sahipliği yapan kaynakların başında kitap geldiği için gençlerimize yol gösterir niteliktedir. “Kitaplarla Söyleşi-1” kitabı “Başarı Hikâyeleri, Batının Gözüyle, Osmanlı Çökerken ve Dost Acı Söyler” başlıklarıyla dört bölümden oluşmaktadır. Kitabın içeriğinde yazarın yıllardan beri yazmış olduğu kitap tenkitleri ve kitap tanıtımlarının çeşitli yayın organlarında yayımlanmış ve tekrar üzerinden geçilmiş yazılarından derlenmiştir. Çeşitli başarı hikâyelerinin de bulunduğu kitapta, yazar özgüven eksikliğine dikkat çekerek başarının ne olduğunu, başarmak için neler yapmak gerektiğini en güzel örnekleriyle okurlarına göstermektedir.


Bilgisayarlardaki verilerin sıkıştırılarak depolandığı dosyalar gibi hocamızın da kitabında pek çok kitap tanıtımının aynı anda yer aldığı yazılar bulunuyor. “Neyi, nasıl ve ne zaman okumam lazım?” sorusuna cevap verecek nitelikte yazıların bulunduğu kitap, kitapseverlerin mutlaka taraması gereken bir kaynaktır. Kitapta yer alan tanıtımlarının şekli genel olarak kitabın içeriğinden sayfalar, satırlar ve makaleler paylaşılıp kitapların önemli noktalarına parmak basılmış daha sonra da kitap hakkında kısa bir değerlendirme yapılarak sonlandırılmıştır. Hatta tanıtımlarda farklı kitaplarla karşılaştırmalar yapılarak dipnotlara yer verilmiştir. Kitabın isminden de devamının geleceği görülmektedir. Yazarın seçtiği kitapların tarih ağırlıklı olması ve özellikle Osmanlı Devleti’nin çöküş dönemini ve Türk tarihindeki Balkan bozgunu, Ermeni tehciri vb. konular üzerine olması dikkatleri çekmektedir. 

İyi okumalar.

Yorumlar