Kitap Tanıtımı: MARK MANSON – USTALIK GEREKTİREN KAFAYA TAKMAMA SANATI



"Hayatımızı düzeltmenin yolu limonlarla limonata yapmak değil, midemizi limona dayanıklı hale getirmektir."

Bir kitap düşünün ki elinize aldığınızda sizi karşılayan ilk cümle yukarıdaki satırlar. Bu kitap kısaca, iyi bir yaşam sürmek için sezgilere aykırı davranma yaklaşımı olarak anlatılıyor ve tüm dünyada satış rekorları kırıyor.

Kişisel gelişim kitapları çok sevilmese de yazar kişisel gelişim ve başarının birlikte meydana geldiğini fakat aynı şey olmadıklarını düşünüyor. Bu kitapların sevilmeme nedeni sanırım, insanların bu düşüncelerin farkında olup bu kitabı yayımlayanlar kadar cesaretli olmayıp bunları dile getirememeleri ya da kendilerinde bu düşünceleri uygulamanın zorluğu. Yazar, kitabın içeriğinde bu kitapla söylemek istediklerini de bir cümle ile özetlemiş aslında: Hayatta neyi önemli neyi önemsiz bulmamız gerektiği, kafaya takmama fikri, kişilerin çektiği ıstırabı daha anlamlı, şefkatli ve alçakgönüllü yapmayı rehber olarak gördüğünü ve görmemiz gerektiğini anlatıyor okurlarına.

Mark Manson'un "Ustalık Gerektiren Kafaya Takmama Sanatı" isimli kitap tüm dünyada satış rekorları kırmış, Pınar Savaş tarafından Türkçe’ye çevrilmiş ve ülkemizde de Butik Yayıncılık tarafından yayımlanmıştır. Blog yazılarının bir araya toplanarak hazırlandığı kitapta yazar okurlarına daha mutlu olabilmek için sürekli pozitif olmaya çabalamaktan vazgeçmenin ve bunun yerine zorluklarla mücadele etmekte daha azimli olmanın yolunu öğütlüyor. Her ne kadar kültür çatışmaları gereği verilen örneklerde ve yapılan esprilerde bizi pek yansıtan içeriğin olmaması kitabın bizce dezavantajı olsa da kişisel gelişim kitaplarına aykırı bir tavrının olması da kitabın bir avantajıdır. Verdiği farklı örnekler ve hikâye kesitleriyle kişisel gelişim kitapları ile farklılığını ortaya koymaktadır. Bazı bölümlerini yadırgadığımız kitapta, kitapsever herkes kendine bir pay çıkaracaktır.

İyi okumalar.

Yorumlar