Kitap Tanıtımı: AHMET HALDUN TERZİOĞLU - BİZİ FIRTINA VURDU


Ahmet Haldun Terzioğlu’nun Bilgeoğuz Yayınları’ndan 2009 yılında çıkarmış olduğu “Bizi Fırtına Vurdu” isimli kitabı okumanızı tavsiye ediyoruz.

Kitabın yazılma sürecinde yazar ele aldığı konular hakkında şunları söylemekte;

“Yaşandığı gibi yazıyorum. Aynen hatırladığım, hissettiğim gibi yazıyorum. Olması gerektiği gibi değil; olduğu için, olduğu gibi yazıyorum. Alınganlık yapmayın okurken. Suçlamayın. Kızmayın da…

Gençtik ve inanmıştık. O kadar… Hala inanmış, sonuna kadar inanmış bir yürek olarak… Hala içinde inandığı davanın esintilerini taşıyan yaşlı bir yürek olarak. Hep diğer taraftan yazılanları okudunuz belki. Etkilendiniz. Doğru buldunuz anlatılanları.

Ama bunlar da doğru.

Yorum da yapmayın. Çünkü yanlış olur! Yanlış yorumlardan dolayı böyle olmuştu!

Sadece okuyun ve bilin… Anlamaya çalışın.

Bunlar yaşandı…

Ülke terör ve anarşi fırtınasına tutulmuştu.

Kandı, candı bu fırtınanın ürünü. Korkuydu, nefretti, kan davasıydı. Yere düşen genç vücutlardı. Sonrası aynı ipe çekilen genç vücutlar…

Biz, o zamanın gençleriydik.

Öyle veya böyle o fırtına da vurulduk.

Öyle görünse de biz bizi vurmadık gerçekte…

Bizi fırtına vurdu!”

Merakla okuyacağınız bu roman 80 dönemi öncesini anlatmakta ve o dönemin hayatlarından kesitler vermektedir. Olayların nasıl geliştiğini, bu devrin gençleri ne denli heba ettiğini anlatmaktadır. Kitabın ana karakterinin kuracağı dostlukları, yaşayacağı sevinç ve kavgaları okurken sizler de onunla birlikte yaşayacaksınız. Ne denli zor zamanların böyle köklü arkadaşlıklara vesile olduğunu görünce o dönemde olmak isteyecek, samimi insanların samimi “kardeşliğini” özleyeceksiniz. Olayın geçtiği “Soğuk Kent”te siz de olayları yaşayacak, olay kahramanının yaptığı gezilere onunla beraber gideceksiniz. Elinizden bırakmak istemeyeceğiniz bir kitap “Bizi Fırtına Vurdu”.

Kitabın arka kapağında bulunan satırlar, bizleri kitabın içinde neler beklediğinin habercisi;

“Kimi zaman anlatmak yaşamaktan kolay gelir! Kimi zaman da yaşamak, anlatmaktan kolay! Öylesi dönemler vardır ki hem yaşaması zordur, hem de sonra anlatması! Böylesi fırtınalı bir dönemden geçtik biz! Aklımızla değil, yüreğimizle, duygularımızla yaşadığımız dönemden. Yargılamadık kendimizi! Karşı tarafı da… Yalnızca düşman bellemek kolaylığına kapıldık! Aynı milletin, umut beslenen, geleceği olan koskoca bir nesli, çıkan fırtınanın içinde yok oldu gitti! Çağa hükmedecek bir nesildi. Türk Milleti için gerekliydi bu gençler! Öldüler! İşkencelerden geçtiler! Aynı iple, aynı sehpada asıldılar!

Yiğit çocuklardı hepsi de! Vurdumduymaz bir hayat yerine ideallerini seçmişlerdi… O gün, oradan öyle gözüküyordu! Bugün, o zamana ışınladım kendimi! Oradan bakmaya çalıştım! Gördüklerim korkuttu beni! “Keşke yaşamasaydım” dediklerimin yanında; o fedakârlığı, o arkadaşlığı, o paylaşımı düşünüp “İyi ki yaşamışım!” dediklerim de oldu. En çok üzüldüğüm konu: Aynı sosyal sınıfın gariban çocukları kavga etmek yerine, oturup konuşsalardı! Birbirini anlamaya çalışsalardı! Fırtına da vurulmak yerine, birer fırtına olup kahpe, sömürü düzenine kafa tutsalardı! Bugün yaşananlar, yaşanır mıydı acaba?

Gençler! Yarın sizin de kafanızda “Acaba!” sorusu kalmasın istiyorsanız; konuşmayı, birbirinizi anlamayı deneyin! Fikrinize ve kendinize güvenin!”

Yazarın diğer kitapları gibi “Bizi Fırtına Vurdu” kitabı da sizi olay döngüsünün içine alıyor ve o dünyayı size de yaşatıyor.

Yazarın diğer kitaplarını da en kısa zamanda sizlerle paylaşacağımızı belirtip, değerli kitapseverlere şimdiden iyi okumalar dileriz.

Yorumlar