Kitap Tanıtımı: İKBAL VURUCU - TÜRK MİLLİYETÇİLİĞİ: YENİ YAKLAŞIMLAR, YENİ TARTIŞMALAR



“Aydın her dönemde, her zaman diliminde farklı işlevler yerine getirir. Ama bunların en belirgin özelliği bilgi üzerinedir, bilgiyi üreten işleyen insanlar olmalarıdır. Aydın’ın en önemli özelliği özgürlüğüdür, özgür düşünmesidir. Sorunlara çözüm bulurken, fikir üretirken, bilgi üretirken tamamen hiçbir otoritenin etkisinde kalmamasıdır. Aydın kendi iradesi ile düşünen toplumun sorunlarına kafa yoran ve ben kimim diyen, buna ciddi cevaplar arayan, toplumun sorununu kendi sorunu bilip böyle kaygılar taşıyan insandır.”

İkbal Vurucu

Kitap, Türk Ocakları Denizli Şubesi tarafından 2014 yılında yayımlanmıştır. Editöryal bir çalışma olan eser ilk ikisi birinci ciltte, diğer ikisi ikinci ciltte olmak üzere dört bölümden oluşmaktadır. İki ciltlik bu dev eserin içeriğinde Mehmet Şükrü Güzel, Sergen Çirkin, Orhan Kavuncu, Yıldız Akpolat, Altan Çetin, Süleyman Eryiğit, Hilmi Demir, Şenol Durgun, Fırat Kargıoğlu, Yılmaz Özakpınar, Abdülkadir Çevik-Rıfat S. İlhan, Baran Dural, Durmuş Hocaoğlu, Hüseyin Tuncer, Yaşar Semiz, Mehmet Kaan Çelen, Ali Asker, İdris Demirel, İkbâl Vurucu, Erkan Göksu, Çağrı Kürşat Yüce, Mustafa Aksoy gibi Türk’ün ocağını tüttüren aydınlarımızın yazıları bulunmaktadır.

Türk Milletinin birer mensubu olarak değerlerimizin yozlaştırılmasından, kavramların içlerinin boşaltılmasından, binlerce yıllık Türk tarihinin bir hiç yerine konularak milli kimliğimizin yok sayılmasından ve Türk milletinin kendi öz yurdumuzda azınlık durumuna düşürülmesinden rahatsızlık duyanların okuması gereken bir kitap. Osmanlı'dan gelen Batılılaşma ve bugünkü Avrupa Birliği sevdasının yarattığı içinde bulunduğumuz kimlik krizi ve devlet ve toplum tartışmaları gündemi sürekli meşgul etmektedir. İçinde bulunduğumuz bu politik ve kültürel kriz milli bir devlet olmaktan ziyade milli devlet olamamanın bir sonucudur.

Kitabın son sayfalarında Milli Kimliğin Belgesi Olarak Damgalar isimli resimler de yer almaktadır. Türk Ocakları 100. yıl armağanı olarak basılan kitabın tanıtımının tam yapılmamış olması değerli okuyucularımızın bu önemli kaynaktan mahrum kalmasına sebep olmuştur. Bu değerli kitabı temin etmek için Denizli Türk Ocakları ile iletişime geçmeniz yeterlidir.


İyi okumalar dileriz.



Yorumlar